Background Image

Nemojte propustiti: Izložba "Plavo-zeleni svet" u Knez Mihailovoj

Eko kutak

zivotinje.rs — Objavljeno u Eko kutak dana Sreda, 3 Jun 2015

Izložba fotografija sa konkursa "Plavo-zeleni svet" otvorena je u ponedeljak na samom ulasku u Knez Mihailovu ulicu i trajaće do 14. juna.


Na njoj je predstavljeno 14 najboljih fotografija po izboru stručnog žirija, od ukupno 1897 koje su pristigle na amaterski foto-konkurs za najbolju fotografiju prirode. Ova izložba predstavlja nastavak aktivnosti u okviru akcije buđenja svesti o značaju očuvanja predela, zdravih stilova života kao i promocije platforme "Plavo-zelena mapa Srbije".

"Plavo-zelena mapa Srbije" se sastoji iz internet portala i android aplikacije, u okviru koje su predstavljene lokacije u Beogradu i Vojvodini. Za svaku predstavljenu lokaciju se mogu pogledati fotografije, i dobiti informacije o zanimljivostima, aktivnostima za posetioce, ugostiteljskoj ponudi,ali i uputstvima kako stići na izabranu destinaciju.

Nakon Beograda, izložba će biti predstavljena u Novom Sadu, od 15. do 25. juna, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.

Program "Plavo-zelena mapa Srbije" se realizuje uz pomoć Telenor Fondacije, Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, i podršku Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Turističke organizacije Beograda.

Pogledajte sve tekstove →