Background Image

Iskoristite stare stvari: Napravite sami igračke za mačku (FOTO)

Eko kutak

zivotinje.rs — Objavljeno u Eko kutak dana Četvrtak, 16 Oktobar 2014

Kako bi vašoj maci bilo zabavno dok vi niste tu, važno je da ima igračke koje će joj odvraćati pažnju… Zato, kako bismo uštedeli novac i očuvali okulinu, nemojte bacati stare stvarčice, već ih iskoristite kako biste napravili zanimljive igračke za mačku…

Nemojte zagađivati okolinu bacanjem zatvarača od plastičnih boca za napitke, zapravo mogu biti dobra zanimacija za macu. Mačka ih lako grize i hvata, jednostavni su za bacanje u vazduh i kotrljanje.

Takođe, čep od plute od vina dobro operite i zatim pustite da se osuši. Kroz njega provucite dva komada tkanine, a na svakom vrhu ih zavežite u čvor. Takođe, neka oni budu sa svake strane duži od samog čepa, jer će tako igra biti zabavnija.

U malu plastičnu flašu ubacite nekoliko komadića suve hrane ili spajalice za papir, dobro zatvorite i igra može da počne. Vaša mačka će voleti ovu malu, bučnu igračku, laku za ćuškanje.

Napravite stalak na koji ćete vezati zanimljive sitne predmete koji će vašoj mački okuprati pažnju u potpunosti.Iskoristite kartonske rolne od toalet papira tako što ćete u sredinu staviti nekoliko poslastica, a zatim od listova novina napravite kuglice, kojima ćete "zatvoriti" svaku stranu. Vaša mačka će se zabaviti pronalazeći način kako doći do poslastica.

Drugi način da “reciklirate” jeste tako što ćete u praznu kutiju poređati rolne kao na slici. U njih nekoliko stavite poslastice i pustite mačku da sam otkrije gde su i kako ih izvaditi.

Od starog debljeg materijala i raznih tračica možete napraviti raznobojne čvorove koji će maci preokupirati pažnju. Pogledajte sliku za uputsva.

Nadamo se da će vaša maca uživati u novim igračkama...

Pogledajte sve tekstove →