Background Image

Adidas će praviti sportsku odeću od smeća iz okeana!

Eko kutak

zivotinje.rs — Objavljeno u Eko kutak dana Petak, 1 Maj 2015

Da li biste kupili patike ili sportsku odeću napravljenu od smeća koje je sakupljeno u okeanima? Proizvođač sportske opreme Adidas najavio je da će od 2016. godine u svoj asortiman uvesti i proizvode napravljene od recikliranih materijala pronađenih u okeanima.

Naime, u partnerstvu sa “Parley for the Oceans”, Adidas će prozivoditi materijale od plastičnog otpada pronađenog u okeanima. Takođe, Adidas će ukinuti upotrebu plastičnih kesa u svojih 2.900 maloprodajnih objekata širom sveta.

Da li znate koliko tona plastike trenutno pluta okeanima?

- Naši okeani su pred uništenjem i ostalo je vrlo malo vremena da ih spasimo. Niko ne može da reši ovaj problem sam. Svako od nas treba da bude deo ovog rešenja, a međusobna saradnja je magična formula - izjavio je Kiril Guč osnivač grupe "Parley for the Oceans".

“Parley for the Oceans" je grupa posvećena podizanju svesti o zagađenosti svetskih okeana, koju čine umetnici, muzičari, glumci, modni dizajneri, novinari, arhitekte i naučnici.

Zabrinjavajuće: Plastični otpad masovno ubija životinje u okeanima!

- Vrlo smo uzbuđeni zbog saradnje sa adidasom. Nećemo se fokusirati samo na stvaranje nove generacije dizajn koncepta, tehnologija, materijala i proizvoda, već ćemo u ovu akciju uključiti kupce, sportiste, dizajnere, glumce, muzičare i stručnjake iz oblasti zaštite životne sredine. Svi zajedno imaće priliku da iznesu svoje ideje i učestvuju u osmišljavanju inovativnih proizvoda popularnog sportskog brenda.

Pogledajte sve tekstove →