Background Image

5 dobrih razloga da zamenite plastična pakovanja staklenim posudama

Eko kutak

zivotinje.rs — Objavljeno u Eko kutak dana Utorak, 7 April 2015

Plastika je svuda oko nas, i ma koliko je mi reciklirali, uvek će štetiti našem zdravlju i okolini. Sa druge strane, staklo je pouzdanije i dokazano bezbednije po zdravlje ljudi, kao i za životnu sredinu. Pročitajte zašto bi trebalo da zamenimo plastična pakovanja staklenim posudama.

Hrana je bezbedna
Naučnici se više ne pitaju da li toksične supstance dospevaju iz plastike u hranu, već koliko štetnih materija prelazi u naš obrok. Naime, naučnici ne preporučuju da se hrana namenjena deci, bolesnima i starijim osobama podgreva i servira u plastičnim posudama. Zato je važno da budemo bezbedni a staklene posude su sigurnije za korišćenje, čistije su, ne upijaju bakterije i mogu se prati na visokim temperaturama.

Bolji ukus hrane
Da li ste priemtili da kupovne namirnice kao i one iz frižidera imaju bolji ukus ako se čuvaju u staklenim teglama nego u plastičnom pakovanju. Hrana jednostavno ima čistiji i puniji ukus, a namirnice ostaju duže sveže...

Čuvamo planetu
Korišćenjem staklenih posuda, tegli i flaša smanjujemo otpad na deponijama koji nastaje usled gomilanja plastike. Takođe, staklene posude možete koristiti neograničeni broj puta.

Smanjite upotrebu plastike uz pomoć ovih trikova

Štedimo novac
Na prvi pogled, staklo je skuplje od plastike. Ali, za razliku od plastike, staklo je dobra investicija i štedi novac na duže staze. Staklene posude se mogu koristiti od zamrzivača i frižidera do šporeta i stola.

Ne bacamo hranu
Kada se hrana nalazi u providnoj staklenoj posudi jasno ćete videti kada počinje da se kvari.

Pogledajte sve tekstove →